αυξητική πέους

Δεν είναι λίγοι οι άντρες που δελεάζονται από διαφημίσεις προϊόντων που υπόσχονται να αυξήσουν το μέγεθος του πέους. Spoiler alert: Κανένα από αυτά δεν λειτουργεί. Ωστόσο, υπάρχουν αξιόπιστες μέθοδοι που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν το μέγεθος ή να βελτιώσουν την εμφάνιση του πέους. Μάλιστα, η αυξητική πέους έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθώς τόσο οι τεχνολογικές εξελίξεις όσο και η βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών έχουν οδηγήσει σε πιο εξελιγμένες και ασφαλέστερες διαδικασίες. Η επιλογή της σωστής μεθόδου για την ενίσχυση του πέους περιλαμβάνει προσεκτική αξιολόγηση διαφόρων παραγόντων.

Ποιοι άνδρες είναι ιδανικοί υποψήφιοι για αυξητική πέους;

Οι επεμβάσεις αύξησης του μεγέθους του πέους πραγματοποιούνται εδώ και δεκαετίες. Αυτές οι επεμβάσεις ενδείκνυνται κατά βάση για άνδρες με συγγενείς και επίκτητες ανωμαλίες του πέους όπως η μικροφαλλία, η νόσος Peyronie και άλλα ανατομικά ζητήματα. Μάλιστα, η μικροφαλλία είναι μόνος ουσιαστικός λόγος για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη επέμβαση, καθώς ένα πέος που λειτουργεί επαρκώς τόσο για τη σεξουαλική επαφή όσο και για την ούρηση δεν απαιτεί κάποια παρέμβαση. Βέβαια, δεν είναι λίγοι οι άνδρες με φυσιολογικό μέγεθος ή λειτουργικότητα του πέους που δεν είναι ικανοποιημένοι είτε με το μήκος είτε με το πάχος του συγκεκριμένου οργάνου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, διεξάγεται λεπτομερής αξιολόγηση, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ο ασθενής αρχικά έχει ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της διαδικασίας. Επίσης, γίνεται έλεγχος των ασθενών προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι είναι σωματικά υγιείς και δεν πάσχουν από παθήσεις που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την επούλωση ή να θέσουν χειρουργικούς κινδύνους, όπως ο ανεξέλεγκτος διαβήτης ή τυχόν καρδιακές παθήσεις.

Σύγχρονες τεχνικές αύξησης του μεγέθους του πέους

Υπάρχουν διάφορες χειρουργικές τεχνικές για τη μεγέθυνση του πέους. Σκοπός είναι η ταυτόχρονη αύξηση τόσο του μήκους όσο και του πάχους του. Αυτό επιτυγχάνεται με δύο τρόπους. Αρχικά, γίνεται διατομή του ηβοπεϊκού συνδέσμου κερδίζοντας έτσι μήκος από το ήδη υπάρχον τμήμα του πέους που βρίσκεται εσωτερικά, ακολουθούμενη από έγχυση αυτόλογου λίπους για την πάχυνση του πέους.

Βέβαια, πλέον υπάρχει και μια ακόμη πιο σύγχρονη τεχνική για αυξητική πέους. Αυτή περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός ενθέματος σιλικόνης σε σχήμα ημισελήνου, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη μεγέθυνση του πέους. Τοποθετείται χειρουργικά κάτω από το δέρμα του πέους για να ενισχύσει τόσο το μήκος όσο και το πάχος του. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τοποθέτησης, γίνεται μια μικρή τομή ακριβώς πάνω από τη βάση του πέους και το ένθεμα εισάγεται μεταξύ του δέρματος του πέους και των σηραγγωδών σωμάτων. Το εμφύτευμα σιλικόνης είναι προσαρμοσμένο για να ταιριάζει στις συγκεκριμένες μετρήσεις του ατόμου και στην ανατομία του πέους, γεγονός που εξασφαλίζει απόλυτα φυσική εμφάνιση και αίσθηση.

Πιθανοί κίνδυνοι

Παρά την ελκυστικότητά της ως επιλογή ενίσχυσης του πέους, το ένθεμα αυτό μπορεί να συνοδεύεται από ορισμένους κινδύνους. Αρχικά, όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, η οποία θα μπορούσε να καταστεί σοβαρή εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και με τον κατάλληλο τρόπο. Επίσης, σε σπάνιες περιπτώσεις το εμφύτευμα μπορεί να μετακινηθεί από την αρχική του θέση, προκαλώντας ενδεχομένως ασυμμετρία ή ενόχληση.

Αν ωστόσο κάποιος άντρας φοβάται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αυξητική πέους, υπάρχει εναλλακτική λύση. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να επιτευχθεί πάχυνση πέους με fillers υαλουρονικού οξέος. Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει την έγχυση υαλουρονικού οξέος στο πέος για την αύξηση της περιφέρειάς του. Η διαδικασία εφαρμογής του υλικού πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και συνήθως διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Ωστόσο, αν ο ασθενής επιθυμεί κάτι πιο μόνιμο, η χειρουργική επέμβαση είναι η ενδεδειγμένη επιλογή. Ενώ κάθε μέθοδος έχει το δικό της σύνολο πλεονεκτημάτων και κινδύνων, ο γενικός στόχος παραμένει ο ίδιος: η βελτίωση της ικανοποίησης και της ποιότητας ζωής των ανδρών που το επιθυμούν μέσω ασφαλών και αποτελεσματικών τεχνικών. Γενικά, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζονται αυτές οι διαδικασίες ως επένδυση στη σεξουαλική υγεία και τη γενική ευημερία. Η βελτιωμένη εικόνα σώματος μπορεί να οδηγήσει σε ενισχυμένη αυτοπεποίθηση και ποιότητα ζωής.

Η επιλογή να υποβληθεί κάποιος σε αυξητική πέους είναι μια σημαντική απόφαση που απαιτεί προσεκτική εξέταση και υποστήριξη. Γι’αυτό, ο Ανδρολόγος στην Αθήνα Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας είναι στο πλευρό κάθε ασθενούς παρέχοντας συμβουλές, καθοδήγηση και υποστήριξη καθ’ όλη τη διαδικασία, διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς είναι πλήρως ενημερωμένοι και σίγουροι για τις αποφάσεις τους.