Play Video

Φαλλοπλαστική

Με πάνω από 2,000 χειρουργεία στη φαλλοπλαστική σε Ελλάδα και εξωτερικό ο Ανδρολόγος στην Αθήνα Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας έχει την εμπειρία να χαρίσει σε κάθε ασθενή τα μέγιστα αποτελέσματα από τη συγκεκριμένη επέμβαση. Έχοντας αντιμετωπίσει αρκετά απαιτητικά περιστατικά και δίνοντας μεγάλη έμφαση στις ιδιαιτερότητες κάθε ασθενούς, ο Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας εστιάζει στο βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα με τις πιο ασφαλείς και σύγχρονες μεθόδους.

Η φαλλοπλαστική αποτελεί μια επέμβαση αισθητικής χειρουργικής που αποκτά όλο και περισσότερο έδαφος ανάμεσα στον ανδρικό πληθυσμό, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα βελτίωσης της εικόνας και των διαστάσεων του πέους. Η συγκεκριμένη επέμβαση, στα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού, αποτελεί μια ασφαλή επιλογή με σύντομο χρόνο ανάρρωσης, που ενδείκνυται τόσο σε περιπτώσεις μικρού μεγέθους του πέους αλλά και σε περιπτώσεις που ο άνδρας επιθυμεί να βελτιώσει αισθητικά την εικόνα του πέους του, αποκτώντας περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Η αύξηση του μεγέθους του πέους, ή αλλιώς η φαλλοπλαστική, είναι μια χειρουργική επέμβαση που μπορεί να αυξήσει μόνιμα το μήκος αλλά και το πάχος του πέους. Η συγκεκριμένη επέμβαση διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη διάθεση και την ψυχολογία των ανδρών, καθώς το μέγεθος του πέους είναι σημαντικό για εκείνους. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών πιστεύει ότι ένα μεγαλύτερο πέος έχει θετική επίδραση στην αυτοεκτίμηση και τη σεξουαλική τους ζωή και δίνει περισσότερη ευχαρίστηση στον σύντροφό τους.

Φαλλοπλαστική – Αύξηση του μήκους του πέους

Η αυξητική του πέους συνήθως περιλαμβάνει δύο φάσεις: την αύξηση του μήκους κι έπειτα την αύξηση της διαμέτρου. Σε όλους τους άνδρες υπάρχει ένα τμήμα του πέους το οποίο βρίσκεται κρυμμένο υποδορίως και ενώνεται με το ηβικό οστό μέσω ισχυρών συνδέσμων. Οι σύνδεσμοι αυτοί δεν επιτελούν κάποια ιδιαίτερη λειτουργία, παρά συγκρατούν το πέος σε όρθια θέση κατά τη διάρκεια της στύσης. Η επιμήκυνση επιτυγχάνεται από την διατομή του ηβοπεϊκού συνδέσμου κερδίζοντας έτσι μήκος από το ήδη υπάρχον τμήμα του πέους που βρίσκεται εσωτερικά.

Η χειρουργική αυτή μέθοδος αφήνει άθικτη τη βάση του πέους, προκειμένου να μην επηρεαστούν ούτε στο ελάχιστο τυχόν αιμοφόρα αγγεία και νευρικές ρίζες της ουρήθρας. Οι τομές πραγματοποιούνται στη βάση του εφηβαίου και όχι στο σώμα του πέους, αποτρέποντας τυχόν επιπλοκές. Η επέμβαση επιμήκυνσης του πέους συνδυάζεται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων με την πάχυνση του πέους, για την επίτευξη του βέλτιστου αισθητικού αποτελέσματος.

Η φαλλοπλαστική πραγματοποιείται αφού ο ασθενής υποβληθεί σε γενική αναισθησία, και εξιτήριο λαμβάνεται 1-2 ώρες μετά το χειρουργείο. Ορισμένοι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί μετά την επέμβαση να εφαρμόσουν μια ειδική συσκευή διάτασης του πέους, προς αποφυγή της ανάπτυξης υπερβολικού ουλώδους ιστού. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως απορροφήσιμα, ωστόσο αν εφαρμοστούν ράμματα που χρειάζονται αφαίρεση αφαιρούνται μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα, πάντα σε συνεννόηση με το χειρουργό. Αν και πρόκειται για μια απλή διαδικασία, προκειμένου η επέμβαση να είναι επιτυχής απαιτείται έμφαση στη λεπρομέρεια και εμπειρία από την πλευρά του χειρουργού.

Φαλλοπλαστική – Πάχυνση πέους

Η φαλλοπλαστική επέμβαση για την πάχυνση πέους πραγματοποιείται με την έγχυση λίπους, με σκοπό την ανάπτυξη αυτόλογου ιστού. Το λίπος λαμβάνεται από τον ίδιο τον ασθενή, με τη χρήση ειδικών συσκευών που πραγματοποιούν αναρρόφησή του από την περιοχή της κοιλιάς ή των μηρών. Έπειτα, το λίπος που συλλέχθηκε επεξεργάζεται με ειδική διαδικασία, ώστε να καθαριστεί ενδελεχώς. Αυτό το στάδιο είναι υψίστης σημασίας, ώστε το λίπος να επιβιώσει και να διατηρηθεί το πάχος του πέους. Αφού υποστεί ειδική επεξεργασία, το λίπος έπειτα εισάγεται με προσοχή κάτω από το δέρμα του πέους. Η έγχυση αυτόλογου υλικού αποτρέπει την πιθανότητα αντίδρασης του οργανισμού του άνδρα στο υλικό. Η τεχνική εφαρμογής είναι πολύ σημαντική, καθώς στα χέρια ενός ειδικού επιτυγχάνεται ομοιομορφία στην εμφάνιση του πέους κατά την επούλωση, χωρίς να δημιουργούνται εξογκώματα.

Αισθητική Χειρουργική


Οδηγίες μετεγχειρητικής φροντίδας μετά από επέμβαση φαλλοπλαστικής

Πριν τη φαλλοπλαστική είναι σημαντικό ο ασθενής να έχει διακόψει τη λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Μετά την επέμβαση, ο ασθενής καλείται να επιστρέψει με συνοδό στο σπίτι του, καθώς μετά από γενική αναισθησία απαγορεύεται η οδήγηση για ορισμένες ώρες. Αν ο ασθενής καπνίζει, καλείται να διακόψει το κάπνισμα για 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση, καθώς παρεμποδίζεται η διαδικασία της επούλωσης. Μετά την επέμβαση χορηγούνται αντιβιοτικά, για την πρόληψη οποιασδήποτε μόλυνσης, και παυσίπονα, τα οποία λαμβάνει ο ασθενής μόνο αν αισθανθεί πόνο.

Ο ασθενής μπορεί να κάνει μπάνιο ή ντους μόνο με σαπούνι μετά από 3-4 ημέρες. Η επιστροφή σε δουλειά γραφείου επιτρέπεται μετά από 3 ημέρες, ενώ πιο έντονες εργασίες χειρωνακτικής φύσεως επιτρέπονται μετά από την πάροδο 2 εβδομάδων. Οποιαδήποτε έντονη σωματική δραστηριότητα απαγορεύεται μέχρι να παρέλθει περίπου ένας μήνας από την επέμβαση. Η ηλιοθεραπεία και η έκθεση του χειρουργικού τραύματος στον ήλιο πρέπει να αποφεύγεται. Ως προς τις μετεγχειρητικές επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν, αυτές είναι ήπιας μορφής και περιλαμβάνουν την εκδήλωση οιδήματος, αιματώματος ή φλεγμονής. Ο πόνος μετά τη φαλλοπλαστική είναι ήπιος και εύκολα ανεκτός από τους ασθενείς.