περιτομή

Περιτομή με Stapler

Η περιτομή αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη και με μακρόχρονη ιστορία επέμβαση που πραγματοποιείται κυρίως για θρησκευτικούς, πολιτιστικούς αλλά και ιατρικούς λόγους, ενώ συχνά πραγματοποιείται σε νεογνά. Ωστόσο, αρκετοί έφηβοι και ενήλικες επιλέγουν να υποβληθούν στη συγκεκριμένη επέμβαση, κατά βάση σε περίπτωση που συντρέχει ιατρικός λόγος, όπως η φίμωση. Μάλιστα, σε περίπτωση που η ακροποσθία είναι πολύ στενή για να τραβηχτεί πίσω και να αποκαλύψει την βάλανο του πέους, η περιτομή με stapler αποτελεί την πιο απλή κι αποτελεσματική για τον ασθενή επιλογή.

Πολλοί έφηβοι κι ενήλικες αποφασίζουν να υποβληθούν σε περιτομή, λόγω των ιατρικών ζητημάτων που προκαλούνται από την ύπαρξη στενής ακροποσθίας, όπως οι επίμονες λοιμώξεις της ακροποσθίας και του ουροποιητικού συστήματος, ή του πόνου και της αιμορραγίας κατά τη διάρκεια της στύσης. Η περιτομή παράλληλα προστατεύει τους άνδρες από τον καρκίνο του πέους, βοηθά στην πρόληψη της φλεγμονής της βαλάνου και της ακροποσθίας και στη διατήρηση της υγιεινής του πέους. Βέβαια, όλο και περισσότεροι άνδρες επιλέγουν να υποβληθούν σε περιτομή για καθαρά αισθητικούς λόγους.

Φίμωση: Τι είναι & τι προκαλεί

Η φίμωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία η ακροποσθία είναι πολύ στενή, καθιστώντας δύσκολη την αποκάλυψη της κεφαλής του πέους. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι φυσιολογική για μωρά και νήπια, αλλά για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες μπορεί να είναι πρόβλημα όταν συνοδεύεται από πόνο, ερυθρότητα και ενόχληση. Η κατάσταση καθιστά δύσκολη την ούρηση για τον πάσχοντα. Στους ενήλικες, μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα που σχετίζονται με το σεξ, όπως στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτωση ή δυσκολία πραγματοποίησης της σεξουαλικής επαφής λόγω του πόνου και της αιμορραγίας που πιθανώς να προκύψει. Η φίμωση σε ορισμένες περιπτώσεις αυξάνει την πιθανότητα λοίμωξης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Περιτομή με stapler: Διαδικασία

Η περιτομή με stapler είναι μια ανώδυνη, αναίμακτη και χωρίς ουλές διαδικασία. Το stapler είναι η πιο σύγχρονη συσκευή που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης επέμβασης, καθώς συνδυάζει την επέμβαση της περιτομής με την άμεση συρραφή στο σημείο. Η συσκευή αυτή καθιστά την περιτομή μια εντελώς σύντομη και ανώδυνη διαδικασία, η οποία δεν περιλαμβάνει ράμματα. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής διαδικασίας, το stapler τοποθετείται πάνω από το πέος και μόλις εκκινήσει η εφαρμογή του, αφαιρεί την ακροποσθία με μία γρήγορη κίνηση και έπειτα τη συρράπτει χωρίς ράμματα και με σχεδόν μηδαμινή αιμορραγία. Δεδομένου ότι η ποσότητα της ακροποσθίας που πρέπει να αφαιρεθεί είναι προκαθορισμένη στη διαδικασία, είναι εξαιρετικά ασφαλής και παρέχει τα επιθυμητά αποτελέσματα τόσο για τον ασθενή όσο και για τον χειρουργό.

Περιτομή με stapler: Πλεονεκτήματα

Η περιτομή με stapler πραγματοποιείται κατά βάση με τοπική αναισθησία. Η διαδικασία είναι απλή και εκμηδενίζει την πιθανότητα εμφάνισης αιμορραγίας κατά την επέμβαση αλλά και πόνου και δυσφορίας μετά, γεγονός που την καθιστά μια εξαιρετική εναλλακτική στην παραδοσιακή περιτομή που οι άνθρωποι άρχισαν να φοβούνται λόγω πόνου και χειρουργικού τραύματος. Με τη χρήση του νέου καινοτόμου stapler η διαδικασία της περιτομής είναι πιο απλή, πιο αναίμακτη και πιο σύντομη από ποτέ, καθώς διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα βέβαια που προσφέρει η περιτομή με stapler είναι η επίτευξη ενός άριστου αισθητικού αποτελέσματος. Ο Ανδρολόγος στην Αθήνα Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας διαπρέπει στην πραγματοποίηση περιτομής με stapler, προσαρμόζοντας τη διαδικασία ώστε να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις του κάθε ασθενούς.