Play Video

Κρουστικά Κύματα

Η στυτική δυσλειτουργία, δηλαδή η κατάσταση αδυναμίας επίτευξης ή διατήρησης της στύσης που να είναι αρκετή ώστε να ολοκληρωθεί η σεξουαλική επαφή αποτελεί ένα αρκετά συχνό σε εμφάνιση ζήτημα. Η κατάσταση αυτή επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ψυχολογία του πάσχοντα, καθώς το άγχος και το αίσθημα ανικανότητας τον καταβάλλουν. Δε χρειάζεται άγχος ωστόσο, καθώς διαθέτουμε στη φαρέτρα μας πλήθος αποτελεσματικών θεραπευτικών επιλογών, που δε βελτιώνουν απλώς το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως το αντιμετωπίζουν από τη ρίζα του. Μια τέτοια μη επεμβατική επιλογή, εντελώς ανώδυνη, αναίμακτη, είναι και τα κρουστικά κύματα.

Μέχρι πρόσφατα, οι προτεινόμενες θεραπευτικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στύσης λειτουργούσαν αντιμετωπίζοντας το σύμπτωμα και όχι το αίτιο πίσω από την πάθηση. Ιδίως όταν το ζήτημα αφορούσε αγγειακά προβλήματα, η θεραπευτική προσέγγιση περιοριζόταν στην ανακούφιση του συμπτώματος, αδυνατώντας να δώσει οριστική λύση, ή προσέφερε αποκλειστικά χειρουργική μόνιμη λύση. Οι μέθοδοι αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας που οφείλεται σε αγγειακά προβλήματα μέχρι σήμερα περιλάμβαναν τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, τις ενδοπεϊκές ενέσεις και τη χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης πεϊκής πρόθεσης. Η θεραπεία με κρουστικά κύματα είναι η μοναδική ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που αντιμετωπίζει τη γενεσιουργό αιτία του προβλήματος, όταν αυτή αφορά τα αγγεία του πέους. Τα αγγειακά προβλήματα στην περιοχή του πέους αποτελούν την κατεξοχήν αιτία για την εμφάνιση της προβληματικής αυτής κατάστασης, και η εφαρμογή κρουστικών κυμάτων στοχεύει στην αποτελεσματική αποκατάστασή τους.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία με κρουστικά κύματα;

Το πρόβλημα επίτευξης και διατήρησης της στύσης από τη μέση ηλικία κι έπειτα, εμφανίζονται συχνότερα εξαιτίας κάποιου οργανικού παράγοντα. Ο οργανικός αυτός παράγοντας πολύ συχνά εντοπίζεται στα αγγεία που ρυθμίζουν τη ροή αίματος στο πέος. Τα προβλήματα αγγειακής προέλευσης λόγω κάποιας βλάβης στο δίκτυο αγγείων του πέους, οδηγούν όχι μόνο στη μείωση της φυσιολογικής ροής του αίματος, αλλά και στην αδυναμία διατήρησης του αίματος στο εσωτερικό των σηραγγωδών σωμάτων.

Η θεραπεία κρουστικών κυμάτων ήπιας έντασης στο πέος ενισχύει την αγγειογένεση και τη ροή του αίματος στο πέος, προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αποκατάσταση της λειτουργίας της στύσης. Η θεραπεία αυτή δηλαδή εστιάζει στη νεοαγγειογένεση, το σχηματισμό δηλαδή νέων αγγείων και κατά συνέπεια την αύξηση της ροής του αίματος προς το πέος. Έτσι, διαμορφώνεται ένα νέο αγγειακό δίκτυο που θεραπεύει τα προβλήματα που σχετίζονται με την ανεπάρκεια των αγγείων του πέους και κατά συνέπεια τη στυτική δυσλειτουργία.

κρουστικά κύματα

Διαδικασία θεραπείας κρουστικών κυμάτων

Η θεραπευτική αυτή μέθοδος εφαρμόζεται εξωτερικά με τη χρήση μιας συσκευής η οποία παράγει κρουστικά κύματα και διοχετεύει μια σειρά από κρουστικούς παλμούς στην περιοχή του πέους. Το μόνο που νιώθει ο ασθενής κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι μερικές ήπιες κι ανώδυνες δονήσεις στην περιοχή εφαρμογής. Η θεραπεία εφαρμόζεται για χρονικό διάστημα 6 εβδομάδων. Η συχνότητα των θεραπειών ανά εβδομάδα ορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Μπορούν να διενεργηθούν είτε 12 συνεδρίες, 2 φορές ανά εβδομάδα, ή 6 συνεδρίες, στο σύνολο, με 1 συνεδρία σε εβδομαδιαία βάση.

Η διάρκεια κάθε θεραπευτικής συνεδρίας ανέρχεται στα 15-20 λεπτά, διενεργείται σε ειδικά εξοπλισμένο ιατρικό χώρο και δεν απαιτεί την εφαρμογή κανενός είδους αναισθησίας, καθώς είναι εντελώς ανώδυνη. Αν ο ασθενής λαμβάνει φάρμακα, δε χρειάζεται να διακόψε ή να τροποποιήσει τη λήψη τους πριν τις συνεδρίες. Αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία, επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ δεν έχει σημειωθεί καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια. Τα αποτελέσματα που προσφέρει η θεραπεία έχουν διάρκεια στο χρόνο για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Πλεονεκτήματα θεραπείας με κρουστικά κύματα

Η μέθοδος εφαρμογής κρουστικών κυμάτων θεραπεύει τη στυτική δυσλειτουργία που οφείλεται σε αγγειακά προβλήματα με ασφάλεια, ανώδυνα, εύκολα και με εξαιρετικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι η επαναστατική αυτή μέθοδος προσφέρει ουσιαστική λύση στο ζήτημα της στυτικής δυσλειτουργίας, καθώς βελτιώνει τη διάρκεια αλλά και την ποιότητα της στύσης. Με τη λήξη των απαιτούμενων συνεδριών οι ασθενείς μπορούν να επιτύχουν ικανοποιητικές στύσεις χωρίς να χρειάζονται να λάβουν φάρμακα ή να υποβληθούν σε ενδοπεϊκές ενέσεις.

Η μη επεμβατική θεραπεία αυτή προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα, είναι ανώδυνη για τον ασθενή, και δεν δημιουργεί καμία παρενέργεια. Ενδείκνυται ακόμα και σε περιπτώσεις ασθενών που πάσχουν από σοβαρής έκτασης πρόβλημα στύσης με συνοδές παθήσεις όπως αγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης και αρτηριακή υπέρταση και δεν έχουν δει αποτέλεσμα με τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Ακόμη κι αν η θεραπεία δεν καταφέρει να δώσει στο έπακρο λύση στο πρόβλημα, προσφέρει σαφώς βελτιωμένα αποτελέσματα συγκριτικά με τη φαρμακευτική αγωγή. Η αποκατάσταση της στυτικής λειτουργίας είναι πλέον εύκολα εφικτή, και δε χρειάζεται να προβληματίζει τον πάσχοντα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο άνδρας του σήμερα να περιορίζεται και να προβληματίζεται από τέτοιες καταστάσεις, καθώς υπάρχει λύση που διασφαλίζει μια υγιή σεξουαλική ζωή. Ο Ανδρολόγος στη Αθήνα Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας εφαρμόζει τη μέθοδο κρουστικών κυμάτων για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.