τριπλεξ πεουσ

Υπέρηχος Πέους: Τι είναι;

Ο υπέρηχος πέους ή αλλιώς triplex πέους είναι υπερηχογράφημα, δηλαδή δυναμική απεικονιστική εξέταση. Ειδικότερα συμβάλλει στη διαγνωστική διερεύνηση της στυτικής δυσλειτουργίας. Ο υπέρηχος πέους βοηθά τον Ειδικό Ανδρολόγο να αξιολογήσει τη ροή του αίματος στο πέος (αιμοδυναμική κατάσταση πέους). 

Triplex Πέους: Διαδικασία

Αρχικά, το triplex πέους πραγματοποιείται ενώ το πέος βρίσκεται σε τεχνητή στύση. Την εξέταση πραγματοποιεί Ειδικός Ουρολόγος-Ανδρολόγος. Έπειτα, ο γιατρός καταγράφει υπερηχογραφικές μετρήσεις και τη σκληρότητα του πέους ανά 5 λεπτά.Συνήθως η διαδικασία δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά. Προϋπόθεση για τη διενέργεια της εξέτασης είναι η επαρκής στύση.

 

 

Πως ακριβώς διενεργείται το triplex πέους;

Επικοινωνήστε μαζί μας για δωρεάν ενημέρωση στο 210 260 1427 ή στο [email protected]
 

Ο υπέρηχος πέους ενδείκνυται σε ασθενείς που έχουν στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας, λ.χ.:

  • Σακχαρώδης διαβήτης
  • Στεφανιαία νόσος
  • Υπέρταση
  • Περιφερική αγγειοπάθεια
  • Αγγειακό εγκεφαλικό επισόδειο

Επιπλέον, ο γιατρός συνιστά υπέρηχο πέους αν ο ασθενής δεν ανταποκρίνεται επαρκώς σε φαρμακευτική αγωγή.

Άλλες περιπτώσεις περιλαμβάνουν τη διάγνωση της νόσου Peyronie (Περονί) για την κάμψη πέους και τη χειρουργική θεραπεία.

Επίσης, ο υπέρηχος πέους αφορά τους νεαρούς ασθενείς (κάτω των 40 ετών), που παρουσιάζουν επίμονη στυτική δυσλειτουργία χωρίς άλλους παράγοντες κινδύνου. 

Συνδυαστικά με την καταγραφή νυχτερινών στύσεων, το triplex πέους είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια γιατρού και ασθενούς για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Τι Δείχνει o Υπέρηχος Πέους;

 Ο υπέρηχος πέους (triplex πέους) παρέχει πληροφορίες τόσο για την ανατομία όσο και για τη λειτουργικότητα του πέους.

Οι ανατομικές πληροφορίες αφορούν στην ηχοδομή των σηραγγωδών σωμάτων, τυχόν κάμψη πέους ή άλλη παραμόρφωση. Ενώ, οι λειτουργικές πληροφορίες σημαίνουν την ροή του αίματος στο πέος (αιμοδυναμικές παράμετροι).

Triplex Πέους

Περιλαμβάνεται το κόστος επίσκεψης
200
  • Επίσκεψη
  • Απεικονιστική Εξέταση
  • Διάγνωση
Popular

Αν πάσχετε από στυτική δυσλειτουργία ή κάμψη πέους (Νόσος Peyronie) επικοινωνήστε με τον Ειδικό Ανδρολόγο Δρ. Χρήστο Φλιάτουρα για εξατομικευμένη διάγνωση. Ο Δρ. Φλιάτουρας θα εφαρμόσει την κατάλληλη θεραπεία βάσει των αναγκών σας. Μην αμελείτε την αναπαραγωγική σας υγεία. Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας.