Μειωνουμε το αγχος για τη στυτικη δυσλειτουργια

Αγχος και στυτικη δυσλειτουργια. Σαφώς, η διαγνωση αποτελεί στρεσογόνα κατάσταση. Δηλαδή, δημιουργεί στον ασθενή υπερβολικό αγχος για τη στυτική δυσλειτουργια του. Η αναζήτηση θεραπείας δε, είναι ιδιαίτερα αγχώδης διαδικασία. Μάλιστα, η φιλική συμβουλή του γιατρού στο τέλος της επίσκεψης: «Μην αγχώνεσαι». Μια φράση που φορτίζει τον άνδρα με επιπλέον βάρος για το αγχος που νιώθει. Επίσης, μάθετε όσα χρειάζεστε για τη στυτική δυσλειτουργια.

Πως μπορούμε να διαχειριστούμε το αγχος για τη στυτικη δυσλειτουργια;

Όλα όσα χρειαζόμαστε να μάθουμε σχετικά, ώστε κατά τη διαγνωση να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το αγχος:

  1. Αναγνώριση συμπτωμάτων στυτικης δυσλειτουργιας
  2. Άλλα ψυχοσωματικά σημάδια εμφάνισης του στρες στην προσπάθεια επίτευξης στύσης
  3. Καταγραφή τρόπων για να νιώσουμε καλύτερα
  4. Ενδεδειγμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του αγχους απο στυτικη δυσλειτουργια
Τι είναι το αγχος; 

Το αγχος είναι απαραίτητο συναίσθημα αυτοπροστασίας που παράγεται σε συνθήκες πραγματικού ή φανταστικού κινδύνου

 

Με άλλα λόγια, είναι μια απαραίτητη λειτουργία που διαθέτει ο οργανισμός μας για την επιβίωση. Για παράδειγμα, όταν θέλουμε να διασχίσουμε έναν αυτοκινητόδρομο, ο οργανισμός μας βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης. Αυτό συμβαίνει έτσι ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα να αντιληφθούμε αν κινδυνεύουμε. Τη στιγμή που νιώσουμε ασφαλείς, αυτό το “σύστημα συναγερμού” απενεργοποιείται. Έτσι, επανερχόμαστε ξανά σε μια ήρεμη κατάσταση και παύει η ανησυχία. Όμως, σκεφτείτε πως οι ρυθμοί ζωής μας κρατούν σε συνεχή κατάσταση εγρήγορσης. Με αυτόν τον τρόπο, δυσκολεύουμε το σώμα μας να λειτουργήσει σωστά. 

Αξίζει να θυμίσουμε ότι είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν ειδικό ανδρολόγο με τον οποίο αισθάνεστε ασφάλεια. 

Και πως καταλαβαίνουμε (διαγνωση) ότι έχουμε αγχος για τη στυτικη δυσλειτουργια;

Το πιο γνώριμο σύμπτωμα υπερβολικού αγχους είναι η δυσκολία στην αναπνοή και το βάρος στο στήθος. Έπειτα, το αγχος για τη στυτικη δυσλειτουργια έχει πολλούς τρόπους να εμφανίζεται. 

Αυτό που αναγνωρίζουμε ως αγχος στη στυτικη δυσλειτουργια είναι τα σωματικά συμπτώματα

Πιο συγκεκριμένα: 

  • Ταχυκαρδία
  • Ζάλη
  • Πονοκέφαλοι
  • Κλάμα
  • Αίσθημα κόπωσης 

Το στρες στη στυτικη δυσλειτουργια εμφανίζει αλλαγές στη συμπεριφορά μας: 

  • Γρήγορες εναλλαγές στη διάθεση
  • Αλλαγές στην όρεξη και στον ύπνο 
  • Μείωση παραγωγικότητας στη δουλειά 
  • Απομόνωση 
  • Δυσκολίες στην επικοινωνία με το σύντροφο
  • Ανθυγιεινές συμπεριφορές (π.χ. Αλκοόλ, κάπνισμα, κακή διατροφή) 
  • Αίσθημα βιασύνης και νευρικότητα 

Βέβαια όλα αυτά κατά τη θεραπεία της στυτικης δυσλειτουργιας, σχετίζονται με τον τρόπο σκέψης (αγχος)

Σκέψεις που ενισχύουν το στρες απο στυτικη δυσλειτουργια, όπως:

  • Καταναγκαστικές σκέψεις/ έμμονες ιδέες 
  • Δυσκολία στη συγκέντρωση
  • Εκμαθημένη αβοηθητότητα 
  • Αίσθημα απώλειας ελέγχου
  • Γενικευμένο αγχος

Τελικά, αυτό που μένει αποτυπωμένο στη διαδρομή του αγχους απο στυτικη δυσλειτουργια είναι 

τα συναισθήματα μας:

  • Θλίψη
  • Φόβος 
  • Χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση 
  • Εκνευρισμός 
  • Αποξένωση 

Από τη διαγνωση και σε όλη τη διαδικασία μετέπειτα, υπάρχουν διαρκείς εναλλαγές ελπίδας και απογοήτευσης. Αυτό οδηγεί τον άνδρα σε συναισθηματική εξουθένωση και στρες απο στυτικη δυσλειτουργια. 

Αντιμετώπιση του άγχους μετά από τη διαγνωση για στυτικη δυσλειτουργια

Έρευνες για το αγχος απο στυτικη δυσλειτουργια δείχνουν ότι: 

Η αύξηση της ανθεκτικότητας στα αρνητικά συναισθήματα είναι ένα δυνατό όπλο στα χέρια του άνδρα. Αυτό ισχύει από τη διαγνωση και για την αντιμετώπιση του στρες (αγχους). 

 
Τι μπορούμε να κάνουμε για να νιώσουμε καλύτερα;
 

Πρώτον, αποκτάμε επίγνωση της κατάστασης. 

Είναι απαραίτητο να είμαστε ενήμεροι σχετικά με τις πιθανές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρξει φτωχή ανταπόκριση στα φάρμακα για τη στυτικη δυσλειτουργια. Κρατάμε στο νου μας όλες τις πιθανότητες και εμπιστευόμαστε τον γιατρό μας. Προσοχή! Από την άλλη, δεν πρέπει να εστιάζουμε στο χειρότερο σενάριο καθώς αυτό αυξάνει το στρες. Το αγχος για τη στυτικη δυσλειτουργια που νιώθουμε στο παρόν δεν είναι παντοτινό. 

Δεύτερον, αλλάζουμε τρόπο σκέψης. 

Η αντιμετώπιση της στυτικης δυσλειτουργιας είναι γεμάτη «πρέπει» και «δεν πρέπει». Είναι απόλυτα σημαντικό να μειώσουμε την επίδραση του αγχους απο στυτικη δυσλειτουργια στην καθημερινότητα μας. 

Α. Διαχωρίζουμε σε τι έχουμε έλεγχο και σε τι όχι. 

Η στυτικη δυσλειτουργια είναι μια συνθήκη πάνω στην οποία δεν έχουμε τον έλεγχο που θα θέλαμε. Έτσι, κατά τη θεραπεία της στυτικης δυσλειτουργιας επικρατεί αγχος. Αντίθετα, μπορούμε να οργανώσουμε την υπόλοιπη ζωή μας σε ρουτίνες. Δηλαδή, επιδιώκουμε την ασφάλεια και την ηρεμία στην εργασία μας ή όταν συναντάμε φίλους. 

Β. Συνεχίζουμε κανονικά τη ζωή μας. 

Και πόσο εύκολο είναι για έναν άνδρα να “ξεχάσει” τη στυτικη δυσλειτουργια ενώ πρέπει να ασχολείται με αυτήν; (φαρμακευτική αγωγή, αιματολογικές εξετάσεις, ενδοπεϊκές ενέσεις, κ.λπ.) Από την άλλη, για την αντιμετώπιση του αγχους στη στυτικη δυσλειτουργια γνωρίζουμε μια τεχνική που θα σας βοηθήσει. Για την ακρίβεια πρόκειται για τη μετατόπιση της εστίασης της προσοχής. 

Πρακτικά, αυτό που χρειάζεται είναι να σκεφτόμαστε και να κάνουμε αυτά που μας έδιναν ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Δραστηριότητες όπως, βόλτα στη φύση, σωματική άσκηση, σινεμά ή audiobooks και να τα εντάξουμε στη ρουτίνα μας. 

Γ. Κρατάμε τα χειρότερα σενάρια μακριά!

Είναι ανθρώπινο να προσπαθούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Κι όμως, γνωρίζουμε ότι οι αλλεπάλληλες αρνητικές σκέψεις αυξάνουν στο στρες στη στυτικη δυσλειτουργια. 

Όταν, λοιπόν, αναγνωρίζουμε ότι ο νους τρέχει στα χειρότερα, ας δοκιμάσουμε να αντικαταστήσουμε τις σκέψεις με άλλες πιο ρεαλιστικές. Να θυμάστε ότι το πρίσμα με το οποίο αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα, μας επηρεάζει. 

Πρακτικοί τρόποι για να απομακρύνουμε το στρες απο στυτικη δυσλειτουργια

Δ. Εστιάζουμε στην κάθε στιγμή

“Ενώ το παρελθόν έχει περάσει και το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμα.”Το παρόν είναι το μόνο που έχουμε για να μας φροντίσουμε. Με τα καλά και τα κακά, αναγνωρίζουμε και ξαναφέρνουμε την προσοχή μας στο εδώ και τώρα. 

Mπορείτε να δοκιμάσετε την άσκηση διαλογισμού mindfulness για μείωση του στρες. Διαρκεί μόλις πέντε λεπτά βοηθά στη διαχείριση του αγχους απο στυτικη δυσλειτουργια. 

Ε. Και τέλος, δεν ξεχνάμε την αυτοφροντίδα

Τα μικρά πράγματα που κάνουμε για να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Για παράδειγμα, ένα ζεστό μπάνιο, ένα μασάζ από το σύντροφο, μια βόλτα στον ήλιο. Προσθέτουμε στην καθημερινότητα μικρές πράξεις αυτοφροντίδας που κάνουν τη διαφορά. Διαβάστε επίσης τα Αίτια Στυτικής Δυσλειτουργίας στο συγκεκριμένο χρήσιμο άρθρο. 

Σε κάθε περίπτωση, το στρες είναι κομμάτι της ζωής μας και δε μπορούμε να το εξαφανίσουμε. Ας ζήσουμε αρμονικά με αυτό. 

Ο Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας είναι Ειδικος Ανδρολογος στο Χολαργο. Εξειδικεύεται στη στυτικη δυσλειτουργια και στην προωρη εκσπερματιση. Με τη μακρά εμπειρία του, θα σας προτείνει

λυσεις για την αντιμετωπιση της στυτικης δυσλειτουργιας χωρις αγχος.

Επισκεφθηκα τον ουρολογο-ανδρολογο Δρ. Χρηστο Φλιατουρα στο Χολαργο μετα απο πολλες αποτυχημενες προσπαθειες. Καταφερα να απαλλαγω απο τη στυτικη δυσλειτουργια με φαρμακευτικη αγωγη και ενδοπεικες ενεσεις. Ειμαι πραγματικα ευγνωμων. Σας ευχαριστω.

Βρηκα το καλυτερο φαρμακο για τη στυτικη δυσλειτουργια. Δεν υπαρχει μαγικο χαπι για τη στυτικη δυσλειτουργια. Η λυση βρεθηκε απο τον εμπειρο ανδρολογο Χρηστο Φλιατουρα στον Χολαργο. Γιατρε μου σας ευχαριστω! 

Δεν εχω λογια για τον ανδρολογο Χρηστο Φλιατουρα. Αντιμετωπισα στυτικη δυσλειτουργια στα 40. Δυστυχως δεν ανταποκριθηκε ο οργανισμος μου στα φαρμακα για τη στυτικη δυσλειτουργια. Εκανα το χειρουργειο για στυτικη δυσλειτουργια, τοποθετηση ενδοπεικης προθεσης. Δεν ταλαιπωρηθηκα καθολου. Ευχαριστω.

Ειχα σπαταλησει ωρες στο ιντερνετ να ψαχνω νεα φαρμακα για στυτικη δυσλειτουργια, χαπια για στυτικη δυσλειτουργια χωρις συνταγη, βιταμινες για στυτικη δυσλειτουργια. Τελικα το μονο που χρειαζοταν ηταν να επισκεφθω τον ανδρολογο Χρηστο Φλιατουρα στον Χολαργο. Γιατρε μου σας ευχομαι καθε καλο για τη βοηθεια που μου δωσατε!!

Ευτυχως επαψα να χρησιμοποιω μια τυχαια κρεμα για στυτικη δυσλειτουργια και πηρα την αποφαση να απευθυνθω στον Δρ. Χρηστο Φλιατουρα. Τον συστηνω ανεπιφυλακτα.

Απευθυνθηκα στον ανδρολογο Χρηστο Φλιατουρα οταν ηρθα αντιμετωπος με τη στυτικη δυσλειτουργια στα 60. Με την καταλληλη φαρμακευτικη αγωγη βρηκα ξανα τον εαυτο μου. Σας ευχαριστω θερμα. 

Ημουν απο αυτους που εψαχναν για χαπια για στυτικη δυσλειτουργια. Τελικα αυτο που με βοηθησε ηταν τα φαρμακα για στυτικη δυσλειτουργια και η ενδοπεικες ενεσεις. Ενα μεγαλο ευχαριστω στον εξαιρετο ιατρο μου, ανδρολογο Χρηστο Φλιατουρα στην περιοχη του Χολαργου.